Siirry sisältöön

Properta edusti MySoda Oy:tä onnistuneesti markkinaoikeudessa tavaramerkkiriidassa

Markkinaoikeus katsoi 5.9. antamassaan välituomiossa*, ettei MySoda Oy:n käyttämä nykyinen hiilidioksidipullojen täytön yhteydessä tapahtuva uudelleenmerkitsemistapa riko SodaStream-konsernin tavaramerkkioikeuksia. Asiassa oli kyse siitä, oliko kantajilla perusteltu syy kieltää MySoda Oy:tä merkitsemästä täytettyjä hiilidioksidipulloja uudelleen tavaramerkkioikeuden sammumisen jälkeen eli sen jälkeen, kun pullot on kertaalleen myyty kuluttajille.

Markkinaoikeuden päätöksen mukaan ainoastaan hyvin pienessä mittakaavassa MySoda Oy:n liiketoiminnan alussa käytettyyn, mutta sittemmin käytöstä poistettuun merkintätapaan kohdistui laissa tarkoitettu kieltoperuste. Koska kyseinen menettely oli kuitenkin hyvin pienimuotoista ja MySoda Oy:n nykyistä jo pitkään käytössä ollutta merkintätapaa ei kielletty, voidaan välituomiolla annettua ratkaisua pitää MySoda Oy:n kannalta erittäin hyvänä.

Propertan asianajajat Hanna-Maija Elo ja Emilia Hodge edustavat MySoda Oy:tä kyseisessä jo pitkään kestäneessä oikeudenkäynnissä.

Päätöksestä uutisoivat tuoreeltaan mm. Kauppalehti, Helsingin Sanomat, MTV Uutiset ja Talouselämä.

*ei vielä lainvoimainen.

Hanna-Maija Elo

Osakas, asianajaja, varatuomari, tavaramerkkiasiamies

040 561 4961
«
»