Siirry sisältöön

PK-yritys, muista myös EUIPO:n tuki teollisoikeuksien suojaamiseen

Euroopan Unionin Teollisoikeusvirasto (EUIPO) jatkaa taloudellisen tuen myöntämistä pienille ja keskisuurille yrityksille tänäkin vuonna. Jos olet pohtinut uusien tavaramerkkien, mallioikeuksien tai patenttien rekisteröintiä, nykyisten rekisteröintien laajentamista tai rekisteröintitarpeiden kartoittamista, nyt saatavilla olevaa uutta korotettua tukea kannattaa hyödyntää. PK-yritys voi saada arvosetelillä takaisin jopa 75 % uusien hakemusten virallisista maksuista.

Tuen määrää on kasvatettu ja sen piiriin on lisätty myös mm. uusien hakemusten lisäluokkamaksut. Näin ollen tuki on tänä vuonna erityisen houkutteleva. Tuen saamiselle ei ole erityisiä rajoituksia, joten käytännössä mikä tahansa pieni tai keskisuuri yritys voi tuen hyödyntää. Myös jo vuonna 2021 tukea saaneet yritykset voivat hakea tukea uudelleen.

Avustusohjelman tarkoituksena on auttaa Euroopan unioniin sijoittautuneita pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään teollis- ja tekijänoikeuksiaan. PK-yritysrahasto on Euroopan komission aloite, jonka toteutuksesta vastaa EUIPO. Ohjelma on vuonna 2022 käynnissä 10. tammikuuta 2022 ja 16. joulukuuta 2022 välisenä aikana.

h

EUIPO myöntää yrityksille kahdentyyppisiä arvoseteleitä, joita molempia voi hakea tänä vuonna yhden

Arvoseteli 1 (1500 euroa)

Tämä arvoseteli on tarkoitettu tavaramerkki- ja mallioikeushakemusten maksuihin sekä IP Scan -palveluun, ja sen arvo on 1500 euroa. Arvosetelin voi käyttää vapaasti valiten seuraaviin kohteisiin:

  • 90 % korvaus IPR-esianalyysipalveluista (IP Scan)
    Properta toimii PRH:n kumppanina palvelun toteuttamisessa. Voit lukea lisää tästä palvelusta PRH:n verkkosivulta (linkki PRH:n sivustolle)
  • 75 % korvaus kansallisten tavaramerkkien ja mallioikeuksien virallisista hakemusmaksuista (sisältäen myös mm. lisäluokkamaksut) kansallisissa virastoissa EU-alueella
  • 75 % korvaus EU-tavaramerkkien ja -mallioikeuksien virallisista hakemusmaksuista, lisäluokkamaksuista sekä tutkinta-, rekisteröinti- ja julkaisemismaksuista sekä julkaisemisen lykkäämismaksuista EUIPO:ssa
  • 50 % korvaus tavaramerkki- ja mallioikeushakemusten virallisista perusmaksuista ja nimeämismaksuista EU:n ulkopuolella, esimerkiksi Madrid-järjestelmän mukainen kansainvälinen rekisteröinti

Arvoseteli 2 (750 euroa)

Tämä arvoseteli on tarkoitettu kansallisten patenttihakemusten maksuihin, ja sen arvo on 750 euroa. Arvosetelin voi käyttää seuraavasti:

  • 50 % korvaus kansallisen patentin hakemiseen liittyvistä virallisista maksuista (hakemus- ja julkaisumaksut) kansallisissa virastoissa EU-alueella

k

Tuen hakeminen

Tukea haetaan EUIPO:n sivujen kautta (linkki EUIPO:n sivustolle).

On tärkeää, että tukipäätös saadaan ennen kuin uusia hakemuksia laitetaan vireille tai IP-Scan palvelua tilataan, sillä tukea ei voi myöntää jälkikäteen. Uudet hakemukset tai IP Scan-palvelu on laitettava vireille ja haettava ensimmäistä korvausta 4 kuukauden kuluessa myönteisen tukipäätöksen saamisesta.

Tarkempaa tietoa aikarajoista ja prosessista voi lukea PRH:n verkkosivuilta (linkki PRH:n sivustolle)

k

Lisätietoja

Sassa Svahn

EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

Sassa Svahn

EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

044 011 1105
«
»