Siirry sisältöön

EUIPO myöntää tukea PK-yritysten tavaramerkkien ja mallioikeuksien suojaamiseen – seuraava hakujakso alkaa jo ensi viikolla 1.3.2021

Koronavuodesta huolimatta tavaramerkkien hakemusmäärät kasvoivat viime vuonna. Immateriaalioikeudet ovat tärkeä osa yritysten toimintaa myös hankalampina aikoina, ja toisaalta muuttunut markkinatilanne tuo tarpeen luoda uusia innovaatioita. EUIPO (Euroopan unionin teollisoikeusvirasto) myöntääkin tänä vuonna PK-yritysrahastostaan huomattavan tukipaketin pienille ja keskisuurille yrityksille, tavaramerkkien ja mallioikeuksien suojaamiseen.

Tukea voi saada sekä kansallisten hakemusten, että koko Euroopan Unionin kattavien EU-hakemusten virallisiin maksuihin. Korvauksen suuruus on 50 % hakemuksen perusmaksuista. Tukea voi saada yrityskohtaisesti enintään 1500 euroa.  Tämän lisäksi tukea myönnetään myös IPR-esianalyysipalveluihin (IP Scan) jäsenmaissa, joissa palvelu on saatavilla. Suomessa on tarkoitus saada palvelu käyttöön myöhemmin keväällä.

Hakujaksoja on vuoden aikana yhteensä viisi. Vuoden toinen hakujakso alkaa 1.3.2021. 

Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät EUIPO:n sivulta seuraavan linkin takaa: EUIPO – Pk-yritysten avustusrahasto – Euroopan unionin tavaramerkki (europa.eu)

Sassa Svahn

EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

044 011 1105
«
»