Siirry sisältöön

EUIPO jatkaa taloudellisen tuen myöntämistä PK-yrityksille – Lue myös asiakkaidemme kokemuksia tuen hyödyntämisestä

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO) jatkaa taloudellisen tuen myöntämistä pienille ja keskisuurille yrityksille tänäkin vuonna. PK-yritys voi saada arvosetelillä takaisin jopa 1000 euroa uusien tavaramerkki- ja mallioikeushakemusten virallisista maksuista sekä jopa 3500 euroa uusien patenttihakemusten kustannuksista.

Tuen määrää on kasvatettu jälleen, eikä tuen saamiselle ole erityisiä rajoituksia. Myös jo aiempina vuosina tukea saaneet yritykset voivat hakea tukea uudelleen. Jos olet pohtinut uusien tavaramerkkien, mallioikeuksien tai patenttien rekisteröintiä, nykyisten rekisteröintien laajentamista tai rekisteröintitarpeiden kartoittamista, nyt saatavilla olevaa tukea kannattaa hyödyntää. Korvauksen määrä vaihtelee tuen kohteen mukaan. Esimerkiksi tavaramerkki-, mallioikeus- ja patenttihakemuksiin tukea on mahdollista saada seuraavasti:

  • tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksista maksimissaan 1000 euroa.
    • 75 % EU-hakemusten ja kansallisten hakemusten virallisista maksuista
    • 50 % EU:n ulkopuolisten hakemusten virallisista maksuista
  • patenttihakemusten virallisista maksuista ja virastojen suorittamista patentteihin liittyvistä uutuustutkimuksista maksimissaan 1500 euroa (75 % maksuista), sekä patenttihakemuksen laadintaan maksimissaan 2000 euroa (50 % kustannuksista).
  • IP Scan / IPR-esianalyysipalvelusta 1350 euroa
    • 90 % palvelun hinnasta (palvelun hinta 1500 euroa)

Avustusohjelman tarkoituksena on auttaa Euroopan unioniin sijoittautuneita pieniä ja keskisuuria yrityksiä hyödyntämään teollis- ja tekijänoikeuksiaan. PK-yritysrahasto on Euroopan komission aloite, jonka toteutuksesta vastaa EUIPO. Ohjelma on tänä vuonna käynnissä 22.1.-6.12.2024 välisenä aikana.

Asiakkaidemme kokemuksia

Useat asiakkaamme ovat jo hyödyntäneet saatavilla olevaa tukea onnistuneesti liiketoiminnassaan. Tuesta on ollut hyötyä erityisesti liiketoiminnan alkuvaiheessa rekisteröinti- ja esianalyysipalveluihin liittyvissä investoinneissa.

”Aineettomien oikeuksien hallinta on olennainen osa liiketoimintaamme. Properta toteutti meille IP Scan -analyysin, joka toimi hyvänä pohjatyönä myös hakiessamme mukaan Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset Yritykset (NIY) rahoitusohjelmaan keväällä 2023. Hedelmällinen yhteistyö on jatkunut, kun tarvitsemme yhä vankempaa asiantuntemusta kansainvälisillä markkinoilla liikkuessamme”

FabPatch Oy, toimitusjohtaja Taija Sailio

”EUIPO:n SME Fund -tukihakemus oli helppo tehdä. Tukiseteli helpotti huomattavasti taloudellisesti tavaramerkkihakemuksen kanssa. Properta auttoi hakemusta uhanneen väiteasian kanssa, ja saimme onnistuneesti vietyä rekisteröinnin loppuun asti. Oli yritys suuri tai pieni, on tärkeää pitää huolta yrityksensä IPR-oikeuksista. Rekisteröinti luo yritykselle turvaa.”

Niomi Oy, toimitusjohtaja Marja Liikala

“We are very happy and proud to have secured a European Union Trade Mark (EUTM) registration for our Lemonade Training program and app. As a new tech company, the application for funding was hugely beneficial. The process was very simple and easy. We would like to thank Properta for assisting us with the EUTM-application.”

Lemonade Training Oy, Co-Founder Charles Hodge

TUEN HAKEMINEN

Tukea haetaan EUIPO:n sivujen kautta: (linkki EUIPO:n sivustolle).

On tärkeää, että tukipäätös saadaan ennen kuin uusia hakemuksia laitetaan vireille tai IP-Scan-palvelua tilataan, sillä tukea ei voi myöntää jälkikäteen.

Tarkempaa tietoa voi myös lukea PRH:n tiedotteesta: (linkki PRH:n sivustolle)

LISÄTIETOJA

Sassa Svahn, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

Emilia Hodge, asianajaja

Sassa Svahn

EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

044 011 1105
«
»